Szilvitől évekig angolt tanultam, szerettem az óráit, de a belőle sugárzó derűs nyugodtság többszőr fontosabb volt számomra, mint az angol szavak.

Amikor megtudtam Szilvitől, hogy felnőttfejjel a jogi egyetemre jelentkezik, el voltam képedve attól a bátorságtól, eltökéltségtől, ami egy ilyen döntéshez kell. Mostani beszélgetésünkkor derült ki számomra, hogy ez egy ünnepi újrakezdés volt számára. Csodálatom így csak tovább nőtt felé.

Hálás vagyok Bálintnak, hogy van bátorsága, ereje szembenézni azokkal a társadalmi, szociális problémákkal, amikhez nekem nincs merszem. Tisztelem benne azt a kitartást és alázatot, amivel a munkáját végzi. Általános iskolai osztálytársak voltunk és lelkesítő volt vele beszélgetni, közel 30 év után.

Egy kedves barátnőm invitálására jutottam el Szentpéteri Julianna, egy Erőszakmentes Kommunikáció (EMK) workshopjára. Ahogy fogadott, azonnal otthonosság érzetét keltette bennem, megnyugtató volt a jelenléte és a törődése. A hétvégi munka során felkészültsége, bölcsessége mély bizalmat alakított ki bennem. Elhivatottsága példaértékű számomra, ezért is örömmel mélyülök el vele az EMK elsajátításában.

Amikor Juliannára gondolok egyszerre jut róla eszembe a nyugodtság és a tűz ereje.