Andi mindig küldetésének érezte, hogy tudásával, tapasztalatával  és belső erejével a Felemelkedést támogassa. Amikor vele beszélgettem Weöres Sándor versének egyik híres sora jutott az eszembe - „Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” - mert csodálatos egyensúlyt tud teremteni a spirituális és fizikai világ között, így adva biztonságos teret a fejlődésünkhöz.

Hol kezdődött az utad?

Már gyerekkoromban is volt egy erős belső érzékelési képességem, ami idővel egyre többszőr megnyilvánult és egyre kíváncsibbá tett. Meg akartam érteni, hogy mi ez, ezért ösztönösen egyre többszőr fordultam a belső erőm felé. Kezdetben azt hittem, hogy mindenki ugyanúgy érzékel dolgokat, mint én, idővel jöttem rá, hogy ez nem így van, ezért eléggé magamra is maradtam a tapasztalásaimmal, amiket nem tudtam mindig értelmezni vagy hova tenni. Akkoriban nagyon más világ volt, nem lehetett könnyen tudásanyaghoz jutni, én pedig szerettem volna érteni, hogy miért kell érzékelnem előre dolgokat, amire semmi ráhatásom nincsen. Egy barátnőm, akivel közös meditáltunk jegyezte meg, hogy talán azért történik ez velem, hogy higgyek magamban és a megérzéseimben.

Ekkor vált egyértelművé számomra, hogy tanulnom kell, hogy a labilis érzékeléseimet kézzelfoghatóvá tegyem. Hogy mélyebbre ássak a témában, a diplomám megszerzése után különböző tanfolyamokra, iskolákba jelentkeztem. Jártam a Szintézis Szabadegyetemre három évig, ahol többek közt alternatív pszichológiát, vallásfilozófiát tanultam, mellette a hermetikus hagyománnyal ismerkedtem. Egy megvilágosodott indiai mester csoportjában is részt vettem, akitől ősi meditációs technikákat tanultam. Közben saját spirituális csoportot is szerveztem és igyekeztem megtalálni a középutat a régi és az új tanítások között, mert számomra a Felemelkedés arany középútja adja azt a stabilitást, amin haladni tudok.

Mit jelent számodra a Felemelkedés arany középútja?

Saját tapasztalásaim alapján arra jutottam, hogy az érzékelés mellé tudás kell, illetve fordítva a tudáshoz az érzékelést kell fejleszteni. 

Tanulás nélkül nem lehet komoly emelkedést elérni, mert magukban a megérzésekben könnyen el lehet veszni. Amit nem értek, az könnyen elbizonytalaníthat és egy ponton elakaszthat, viszont, ha emeljük hozzá a tudást akkor elkezd egy szintre kerülni a két oldal és onnan rakéta sebességgel lehet haladni. Ezért szoktam azt mondani, hogy a tanulás és a befelé figyelés egyszerre fontos, mert a kettő együtt tudja emelni az embert. Amikor ez megvalósul, azt hívom a Felemelkedés arany középútjának. Ez egy biztonságos út, amikor két lábon állunk a fizikai világban és nyitottak vagyunk a spirituális világ felé is, ezért emelkedni, fejlődni tudunk és hozzáférünk a magasabb szintű lehetőségeinkhez is.

Mi az a technika, amit szívesen ajánlasz ehhez az úthoz?

Az IET® (Integrált Energia Technika) rendszerét egy nagyon jó módszernek tartom, amit bárki elsajátíthat. Az IET ® egy olyan energiatechnika rendszer, ami az emberi energiamezőben dolgozik és segít biztonságosan, fájdalommentesen elengedni a múlt korlátozó energiamintáit, egyensúlyt teremt a jelenedben, hogy megéld az álmaidat a jövőben.

A LÉLEKZET Spirituális Önismereti Tanfolyamot ajánlom azoknak, akik szeretnék az életüket jobban megérteni és megismerni a saját mozgatórugóikat.

A LÉLEKZET Felemelkedés tanfolyamokon pedig a Felsőbb tudatosság integrálását tanítom. 

A Felemelkedés Rózsái, egy spirituális önismereti könyv kártyacsomaggal, ami egy általam kidolgozott önállóan végezhető tanfolyam. Egyes témákhoz tanítások és gyakorlatok tartoznak, amikkel külön-külön három napig lehet foglalkozni. 

A te Felemelkedésed c. könyvemben a Felemelkedés-modellt adom át, azt a struktúrát, amit követve magasabb szinten leszel képes élni, érezni, gondolkodni.

Lehetséges egyedül haladnunk az önismereti úton?

Bizonyos szakaszokon egyedül kell haladnunk, de nyilván nem kell mindig mindent egyedül csinálnunk, egyedül nem is lehet megvalósítani önmagunkat. Az önismereti út, nem feltétlenül egy rózsaszín, könnyed út, mert saját magunk fejleszteni valóival foglalkozni és szembe nézni néha szívfacsaró tud lenni. Előfordul, hogy elakadunk, megbotlunk, ilyenkor szükség van támogatásra, elfogadásra, akár egy ölelésre, hogy aztán felálljunk és menjünk tovább. Ebben nekem a férjem az, aki sokat segít, de érkezhet a támogatás barátnőtől, családtagtól, vagy egy támogatói csoport tagjától is. 

Ilyen támogató közösség például a Szervezet Szeretetküldés meditációs csoport, ahol a szeretet energiáját tudatosan erősítjük önmagunkban és másokban is és amit közel hét éve hoztam létre. A SZErvezett SZEretetküldést (SZESZE) havi rendszerességgel végezzük, és  vallástól függetlenül lehet hozzá kapcsolódni, amit egy csodálatos lehetőségnek tartok.

Azt lehet tudni, hogy jó irányba megyünk?

Nincs olyan, hogy tökéletesen tudunk mindent, de az biztos, ahogy haladunk egyre nagyobbra nyílik a világ és benne az elérhető tudás, amivel már élni tudunk. Aki elindul ezen az úton, onnan már nincs visszaút, amikor elkezdesz bele látni nagyobb igazságokba már nem fordulsz vissza. Jelenleg egy kollektív krízishelyzetben vagyunk, ami ledöntötte az emberek biztonságba vetett illúzióját, ez a helyzet nagy feszültségeket teremtett, de amikor lerombolódik valami, akkor kezdődhet valami újnak az építése, jelenleg a kettő között tartunk a  Felemelkedés folyamatában.

Amikor elakadsz, akkor neked mi segít a továbblépésben?

Amikor elakadok, akkor vissza kell vonulnom és saját magamat megkeresnem. Amikor leülök meditálni az intuícióm jól működik, abban mindig bízhatok, ilyenkor messzebbről, magasabbról tudok ránézni a helyzetemre, ami mindig segít a megértésben és hogy kidolgozzam magamat az elakadásból. Ez egy állandó menet és fejlődés.

Mit gondolsz a küldetésről?

Azt gondolom, hogy mindenkinek van küldetése, és ahogy elkezded megérteni saját magadat, egyre jobban kikristályosodik az utad. Lehetséges, hogy egy ideje mész is már rajta, de ez olyan természetes a számodra, hogy csak utólag visszanézve veszed észre. Előfordulhat ugyanez az erősségeinkkel is, aminek nem vagyunk a tudatában, mert mindig is ott voltak velünk.

A küldetésed az mindig a legnagyobb szenvedélyed, amivel még hulla fáradtan is képes vagy foglalkozni, mert annyira érdekel. Ilyenkor akár el is veszítheted az időérzéked, mert annyira kiszakadsz ebből a világból, áramlásba kerülsz, ami tér és idő fölé emel. 

Tudatosságra és önmagunk fejlesztésére mindig szükségünk van a küldetésünk során, mert ahogy fejlődünk úgy a küldetésünk egyre magasabb lehetőségeket ad, amin azt értem, hogy mindig meg kell haladnunk magunkat az úton. Lehet vacakolni, kifogásokat keresni, de aztán át kell szakítani az üvegplafont.

Neked most mi az üvegplafon?

Harmadik éve tanulok egy amerikai akadémián, ahol olyan vezető transzformatív módszereket tanulok, amivel a nők önmegvalósítását tudom támogatni. Jelenleg egy nemzetközi női vezető csoport tagjaként új projektekre készülünk.  Ebben a nagyon izgalmas munkában vagyok jelenleg és erről hamarosan több információ lesz elérhető a honlapomon is.

A már említett Felemelkedés Rózsái könyvhöz tartozik kártyacsomag. Kíváncsi vagyok, melyiknek az üzenete az, ami aktuális üzenet lehet az olvasóknak...

harc_rozsa.jpg

képet festette: Mészáros Zsuzsanna

Harc – Az Elfogadás rózsája

„A harc egy küzdelem benned és nem rajtad kívül. Ha belül harcolsz, akkor az megjelenik a külvilágodban is. ...a szent háború a benned dúló harc az EGYség és az elkülönültség között, az EGY és a sok között, a benned élő isteni és ördögi minőségeid között. Ez a harc, ami elkerülhetetlen.”

Úgy gondolom, hogy lehetetlen mindenkit szeretnünk, a megoldás azonban az elfogadásban van.

Rózsás Andrea

Önismereti tréner

https://felemelkedes.com

https://integraltenergia.hu/index.php?oldal=iet