Tünde elkötelezettsége a sport iránt már korán megmutatkozott. Saját boutique fitness stúdióját nemrég nyitotta meg, amivel megkoronázta fitneszedzői hivatását. Szakmai tudásának és kedves, motiváló személyiségének köszönhetően nemcsak a test fejlődik az edzésein, hanem segít egy egészséges élet kialakításában is.

Négy éves koromban már voltak annak jelei, hogy a sport kiemelten fontos része lesz az életemnek, mert annyi idős voltam, amikor az óvodából hazafelé menet megkértem az Édesanyámat, hogy írasson be az Olimpiára. Ha oda nem is íratott be, de tornával kapcsolatos különórákra elkezdtem járni. Az igazi fordulópont a sport irányába, akkor történt, amikor a „Staying Alive” című számra a barátnőmmel egy általam koreografált táncot gyakoroltuk a gimnázium tornatermében, amit a testnevelő tanárunk meglátott. Kicsit megijedtem, amikor azt kérte, hogy a küldjem be a szüleimet, mert beszélni szeretne velük. Szerencsére azt mondta az Anyukámnak, hogy nagyon tehetséges vagyok és érdemesnek gondolja, hogy ezzel a mozgáskultúrával kezdjek el tornázni. Így kezdtem szertornázni, amiben nagyon le voltam maradva a többiektől, de egy év múlva elkezdtem versenyekre is járni. Továbbtanulás pedig adta magát és testnevelés-biológia szakon végeztem a főiskolán.

Gondolom innen már egyenes út vezetett a fitnesztermek világába?

Nem egészen, mert amikor végeztem a főiskolán az Anyukám cégénél kezdtem dolgozni, majd közel tíz évig dolgoztam más pénzügyi cégeknél értékesítési területen. A sportot viszont nem akartam veszni hagyni és elkezdtem fitnesszel kapcsolatos tanfolyamokra járni. A férjem biztatására adtam be jelentkezésemet fitnesztermekbe. Jómagam nem is nagyon hittem abban, hogy keresni fognak. Viszont mégis ajánlatot kaptam Budapest egyik legjobb fitnesz terméből, ahonnan később egy másik vezető fitneszterembe is elhívtak, ahol hamarosan szakmai vezetőnek is felkértek.

Mintha csak egy neked kikövezett úton haladtál volna, igaz?

Amikor elindultam ezen az úton két cél motivált, hogy jól érezzem magam és hogy segíteni tudjak másoknak. Magam is úgy gondoltam, hogy csak úgy történtek velem az események, de a férjem, aki a legnagyobb szurkolóm világított rá, hogy a lehetőségek rám találjanak, ahhoz kellettem én is.

Meg tudod mondani, hogy mi az, amivel a lehetőségeket megteremtetted?

Az az alap, hogy a vendégeimnek a legjobbat szeretném adni, ehhez pedig szakmailag folyamatosan fejlesztem magam. Ami a személyiségemből adódik, hogy kedves és figyelmes vagyok a vendégekkel. Például, az új vendégekhez mindig odamegyek bemutatkozom, érdeklődöm az egészségi állapotuk felől és hogy mit várnak az órától. Az én célom, hogy az óráimról örömmel feltöltve távozzanak a vendégek. Lehet maximalista vagyok, de szerintem csak a legjobbra törekszem.

A legjobbra törekedtél akkor is amikor megszületett benned a saját stúdió ötlete?

Felmerültek bennem olyan ötletek, amivel a vendégek igényeit még jobban ki lehetne szolgálni. Egy családi tengerparti utazás alkalmával a napsütésben, hullámok közelségében, egy répatorta mellett összeállt a kép, hogyan tudnám megvalósítani ezeket a vágyaimat. Rájöttem, hogy olyan helyet szeretnék, ami a saját énem kivetülése, ahol végig tudom követni a vendégeim teljes testi átalakulását, ezért az edzéseken túl, táplálkozás beállítással is el szeretnék kezdeni foglalkozni. Amint visszaértünk a szállodába, már el is kezdtem tájékozódni ez ügyben. 

Milyen érzés volt, amikor összeálltak a dolgok a fejedben?

Megvilágosodás, egy „aha” érzés volt mindenképp. Korábban mindig elbizonytalanodtam, de most úgy éreztem, hogy kerek az egész elképzelés. Láttam az utat és az odavezető lépéseket.

Mi lett jobb számodra mióta megszületett a saját boutique fitness stúdiód?

Nagyon sok minden, össze se lehet hasonlítani, bár eddig is azt csináltam, amit szeretek mégis ez más érzés. Egyszerűen nem érzem munkának, amit csinálok és nagyon-nagyon lelkesít az itt töltött idő. Amit a stúdióban csinálok, az komplexebb feladat, jól mérhetőek az eredmények. A csoportos óráimnál az óra típus eredeti célján túl a közösségélményen, a jó hangulaton van a hangsúly. A szívemhez mindkét feladat nagyon közel áll. Még mindig vannak csoportos óráim, de amit itt csinálok az sokkal személyesebb, intimebb és ettől számomra értékesebb. Több olyan visszajelzést kapok, hogy sikerül pozitív változást indukálnom, jobbá tennem mások életét.

Mit gondolsz a változásról?

Radikális változtatásban nem hiszek, hanem a sok apró, de folyamatos változásban, mert ha valami nem fejlődik, akkor az megáll és annak vége, ezért mindig azon vagyok, hogy a változást megkönnyítsem a vendégeimnek. Most például egy katalógus összeállításán dolgozom, amiben a testreszabott táplálkozási étrendhez szükséges élelmiszerekről lesznek információk és hasznos tippek.

A mozgás nem csak az izmainknak tesz jót igaz? 

Valóban, a sport nem csak a testünkre van jótékony hatással, de az endorfin termelés és a sikerélmények megélése által mentálisan is feltölt.

Horváth Tünde

Fitneszedző

www.metimestudio.hu