Tünde, az Aura-Soma® színrendszer elsőszámú nagykövete hazánkban, több mint 20 év tapasztalata áll mögötte, azóta tart konzultációkat és oktatja a színek nyelvét. Magam is sokszor tanulok tőle, és mindig elvarázsol amilyen alázattal, precizitással adja át tudását. Most is az Aura-Soma csodálatos világáról mesél nekünk, arról, hogyan mutatták a színek az utat a küldetésig és miben segíthetnek nekünk is a színek.

Mesélnél a színek világához vezető utadról?

25 évig közgazdászként dolgoztam, amivel alapvetően elégedett voltam, mégis egyszer úgy ébredtem, hogy ezt unom és valami másra is vágyom. Mindehhez hozzájárult egy erős sokk hatás is, amit egy hozzám közelálló, még fiatal rokon hirtelen elvesztése okozott. Ez nagy törés volt az életemben, ami új irányba terelt és természetgyógyászattal kezdtem foglalkozni. Tanulmányaim során találkoztam az Aura-Soma®rendszerével, előszőr csak könyveket olvastam a témában, majd Bécsbe utaztam, mert itthon még nem volt elérhető a rendszer. Amint megláttam a színes üvegeket, nem volt kérdés számomra, hogy ezzel komolyabban szeretnék foglalkozni. Előszőr konzulens, majd tanár lettem és elkezdtem kialakítani a saját konzultációs központomat a Szín-Helyt, de közben folytattam a korábbi munkámat is. Hét év után viszont már döntés elé kerültem, mert már mind a két terület egy teljes embert kívánt.

Nehéz volt döntened? 

Az volt a szerencsém, hogy az Aura-Somával való ismerkedés elején, sikerült eljutnom az angliai központba, egy hatnapos tanfolyamra, ahol nagyon mélyen megéreztem, hogy itt vannak a gyökereim. A sárga-vörös, a tanítók üvege pedig tovább erősített abban, hogy az Aura-Soma az én utam, de minden megerősítés ellenére én mégis halogattam a döntést. Idővel viszont az élet sietett a segítségemre, amikor a munkahelyemen olyan átszervezések történtek, amiben már nem akartam részt venni, azt mondtam, hogy ezt így nem vállalom és felállok. 

Bemutatnád az Aura-Soma színes rendszerét?

Az Aura-Soma, fény testet jelent, Vicky Wall, a rendszer megalkotója mondta mindig, hogy színemberek vagyunk.

Az Aura-Soma jelenleg 120 üveget tartalmazó rendszerében, színek, gyógynövények, kristályok találhatóak vizes-olajos oldatban. Ezek közül négyszer választunk, mindig azt, amit a legjobban a magunkénak érzünk. A színeknek jelentése van, amit a konzulens, mint egy tolmács le tud fordítani és aminek alapján egy beszélgetés indul el. A konzultáció sosem egyoldalú információ átadást, hanem egy interaktív beszélgetést jelent, ami segíthet a tudatosításban, megértésben, de mindig a választótól függ, hogy milyen következtetéseket von le és hogyan folytatja az útját. 

Mit árul el a négy üveg?

Az első üveg mindig az életfeladattal kapcsolatos témát jelenti, mi az életem célja, feladata. Ezek nagy szavaknak tűnnek, de abszolút a jelen helyzetre alkalmazható. A második üveg, az eddigi tapasztalásokról szól, milyen nehézségekkel néztünk szembe a múltban, amit már megtanult leckének tekinthetünk. Mesél arról is, hogy milyen képességünk, adottságunk van, amit esetleg még nem vettünk észre. Tekinthetünk erre úgy, mint egy becsomagolt ajándékra, amit az életünk során ki kell csomagolnunk, hogy megtapasztaljuk és működtessük ezeket a kincseket. A harmadik üveg, arról szól, hogy hol tartok az utamon, mivel küzdök esetleg. A negyedik üveg pedig megmutatja, hogy milyen irányba szeretnénk továbbmenni, mi az energia, amit hívunk, bevonzunk, hogy segítsen továbbmenni, egy jelen pillanatban pozitív jövőkép irányába.

AS_uvegek.JPG

Beszélgetésen túl, hogyan segít még az Aura-Soma?

Az Aura-Soma abban segít, hogy harmóniába kerüljünk önmagunkkal, hogy megtaláljuk a belső egyensúlyunkat és hogy igazán az utunkon legyünk, amit mindig a múltunk sérülései akadályoznak. A második üveg a múlttal kapcsolatos információk azok, amik a leglényegesebbek számunkra, és a második üveg használata, amit konzulensként javasolni szoktunk. A fizikai testen történő használattal az információk képesek jobban beépülni és megértést hozni. Fontos viszont tudni, hogy az Aura-Soma egy önválasztó rendszer, tehát semmi sem kötelező, mindig a belső megérzésünknek kell vezetnie.

Ha harmóniára vágyunk nem elég azt szimbolizáló zöld, kék színeket használnunk?

Nem, mivel sokkal lényegesebb rálátni, hogy mitől nem vagyunk harmóniában önmagunkkal. Az okok megértése, ami segít abban, hogy kilépjünk a diszharmóniából. Amikor csak a felszínen próbálunk harmóniát teremteni, az csak a látszat. A mélyben történő harmóniára érdemes törekedni és ebben a választásunk második üvege, ami információt tud adni az okokról és felkínálja egyben a megoldást is.

Ezek szerint nincs egy jolly-joker színkombináció, ami instant harmóniát tud adni?

Nincs, mindenkinek egy saját jolly-joker üvege van, sőt még az is változik, mert idővel mi magunk is más helyzeteben vagyunk, és az önismeret útján mélyebb és mélyebb rétegeinkben járunk, ezáltal egyre mélyebb rétegeinket tudjuk feltérképezni és megoldani.

Mik azok a színek, amik mostanában hangsúlyosan jelen vannak a választásokban?

Az utóbbi két évben, már a járványt megelőző időszakban is hangsúlyosan megjelent a választásokban a korall és a narancsszín. A rendszer utoljára született üvegeiben is szerepelnek ezek a színek, amik a sokkok, traumák oldását, függőségek gyógyítását, félelmek feloldását segítik.

A másik örök kedvenc a türkiz szín, ami a személyes, kreatív képességekről szól. Mindenkiben van tehetség, és ezt a készséget kell segíteni a felszínre hozni és kibontakoztatni.

Az Aura-Soma által miben változtál?

A színek megismerése rengeteget segített abban, hogy megértsem magamat, a környezetemet, és a világot. Felismertem a színek erejét és hogy mennyi mindenben tudnak segíteni, akár a napi praktikus életben is. Nagyon érdekes volt, az Aura-Somával való ismerkedés elején, a választásaimban a kék színek domináltak, annak ellenére, hogy én egy domináns, vörös személyiség vagyok. A kékek segítettek az elfogadásban, a megértésben, a felszabadultabb és nyugodtabb kommunikációban, amire szükségem volt ahhoz, hogy később a vörös személyiségem ajándék oldalát éljem. Azt hiszem sokkal kevésbé vagyok szigorú az emberekhez és magammal szemben is sokkal elfogadóbb vagyok. 

A cél mindig az, hogy a középpontunkban tudjunk maradni, annak ellenére, hogy a hullámzás természetes velejárója az életnek, az nem mindegy, hogy a mélypontok mennyire mélyek és meddig tartanak. Az Aura-Soma az évek során nekem abban segített, hogy az élet kilengései kevésbé legyenek mélyek és gyorsabban visszakerüljek a belső nyugalomba, meg tudjam teremteni a békét magamban.

Sosem bizonytalanodtál el az utaddal kapcsolatban?

Elmondhatom, hogy a legnehezebb próbatételek idején sem bizonytalanodtam el pillanatnál tovább. Amikor egy súlyos betegséget diagnosztizáltak nálam, akkor is leültem az üvegek elé és megkérdeztem mit kell megértenem, mit kell csinálnom, mi legyen a következő lépés. Amikor a fizikai test jelzést küld, rajtunk múlik, hogy meg tudjuk-e érteni az üzenetét, és ennek a megfejtésében az Aura-Soma a színeken keresztül, vizuális úton tud segíteni.

Mi a színek titka, hogy ilyen intenzíven tudnak ránk hatni?

A színekben az a csodálatos, hogy még meg sem tudod fogalmazni miért jó neked az a szín, már hatással van rád. Amikor pedig már érezzük a színek hatását, akkor már tudatosan is tudjuk alkalmazni az adott élethelyzethez.

Erre példa az egyik kedvenc történetem, amikor a vállalkozásom kapcsán egy Apeh ellenőrzésre hívtak és meg voltam rémülve. Mielőtt indultam volna egy kék - sárga szín kombinációjú öltözéket választottam magamnak. A sárga a félelmek oldását, a kék pedig az együttműködő kommunikációt segíti. Az ügyintéző nagyon fáradtnak és rosszkedvűnek tűnt, de kb tíz perc alatt végeztünk és ő láthatóan feltöltődött és jobb kedvű lett.

Básthy Tünde

Aura-Soma konzulens és tanár

https://szin-hely.hu